Dear Mr. Kearns:

The State Ethics Commission has received your E-mail sent on April 24, 2001,
wherein you request an advisory under the Public Official and Employee
Ethics Act, 65 Pa.C.S. §1101 et seq. This is to advise that the Commission
will not docket a request submitted by e-mail, due to the Commission's
concern about unauthorized and third party advisory requests.

Pursuant to Sections 1107(10) and (11) of the Ethics Act, only the following
may request an advisory: (1) the person whose conduct is in question or his
authorized representative; (2) the appointing authority of the person whose
conduct is in question through majority action; or (3) the present employer
of the person whose conduct is in question. Additionally, an advisory may
only be given as to future conduct.

E-mail presents a risk that unauthorized or third party requests will go
undetected. Therefore, for the protection of those whose proposed conduct
would be reviewed, all advisory requests must be submitted via conventional
mail/delivery methods.

Since a court reporter i1s not a public official/public employee

under the Ethics Law, we have no jurisdiction as to the matter you pose. I
would suggest that you contact your local District Attorney or the Office of
Attorney General.

Very truly yours,

Vincent J. Dopko
Chief Counsel



